Biologisch

Onze gerechten worden bereid met zoveel mogelijk biologische ingredienten.Het verse vlees en de groenten die wij gebruiken zijn standaard biologisch.
De overige ingrediënten die wij gebruiken proberen wij zo veel mogelijk biologisch in te kopen. Dat lukt soms niet, bijvoorbeeld kruiden zijn niet altijd biologisch te krijgen, of bepaalde dranken.

Het kan ook zijn dat de kwaliteit van een biologisch product niet voldoet aan onze hoge eisen. Dan kan het zijn dat wij soms voor een regulier product kiezen, met uitzondering van het verse vlees en de groenten. Dat kan ook heel goed een streekproduct zijn, Twente heeft een aantal heel goede producenten van streekproducten. Wij vermelden bij de streekproducten wie de producent is.

Waarom biologisch?
Wij kiezen voor biologische producten om diverse redenen; met name bij het vlees en de groenten is het smaakverschil vaak groot. Groenten smaken voller en minder waterig, en ook het vlees heeft een veel betere ‘ouderwets lekkere’ smaak.
Groente heeft de tijd gehad om te groeien, het is niet ‘de grond uitgetrokken’ met kunstmest en het is niet bespoten met gifstoffen. Dat proef je terug in de smaak . Uit onderzoeken blijkt dat biologische groenten gezonder zijn, ze bevatten meer vitaminen en mineralen. Ook het feit dat er in de biologische landbouw veel aandacht is voor bodemverbetering, wisselteelt etc. spreekt ons erg aan. De bodem wordt met respect behandeld, er is een kringloop van grondstoffen, afval wordt weer gecomposteerd. Wij werken zo veel mogelijk met groenten van het seizoen.

Biologisch vlees
Bij het biologische vlees speelt naast de betere smaak het dierenwelzijn een grote rol. Iedereen kent de verhalen en beelden over de leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Daar willen wij met nadruk niet aan meewerken. Biologisch vlees is duurder, maar ook voedzamer en vele malen beter van smaak. Veel verse vleessoorten zijn biologisch te verkrijgen. Als een vleessoort niet of moeilijk biologisch verkrijgbaar is, gebruiken wij hiervoor een alternatief. Tam konijn, dat gebruikt wordt in paella, is hier een voorbeeld van.

Biologisch zeefruit
De vis, garnalen en schelpdieren die wij gebruiken, zijn duurzaam gekweekt, dragen het MSC-keurmerk, of worden door de viswijzer aangegeven als “prima keuze”. Zie voor meer informatie: www.goedevis.nl . Het MSC keurmerk staat garant voor een duurzaam beheer van de visstanden en zo min mogelijk schade aan het zeeleven.

Vegetariërs welkom
Ook de vegetariër is bij ons aan het juiste adres. Wij hebben diverse vegetarische hapjes, maaltijden en soepen in ons assortiment. Ook kunnen veel gerechten die nu met vlees worden bereid, vegetarisch worden aangepast met goede en lekkere vleesvervangers.

Een goede prijs/kwaliteitsverhouding vinden wij erg belangrijk. Voor de kwaliteit die wij leveren, en waar wij voor staan, zijn onze prijzen zeer redelijk te noemen. De kritische consument die een hoge kwaliteit wenst, heerlijke smaken en een fraaie presentatie, is bij ons dan ook aan het juiste adres.

Recept van de maand

Contact

U kunt contact opnemen met:
Ingrid Engberts: 06-33608016
Of stuur mij een e-mail via het contactformulier.

Volg mij op
en LinkedIn

Reacties

"Een gezellige kookworkshop met bijzonder lekkere planten uit de natuur."
- Simone, Enschede