Dit recept is gebaseerd op het recept van de paleo appeltaart van Heleen Quantrill van de site http://www.eetgoedvoeljegoed.com
Bodem
150 gram amandelmeel
50 gram hazelnootmeel of zelf gemalen en licht geroosterde hazelnoten
snufje zout
10 gram palmsuiker
1 ei
1 flinke theelepel glutenvrij bakpoeder
Vulling
1 kilo biologische, zoete appels (bv Elstar) geschild en in partjes gesneden. Neem goudreinetten als je van friszuur houdt.
5 gedroogde pruimen, in stukjes gesneden en even geweld in heet water
1 el kaneel
theelepel gemalen koriander (van de zaden)
rasp van 1 biologische citroen
scheutje citroensap (als je elstar gebruikt, niet nodig voor goudreinetten)
Snufje gemalen kruidnagel
1 ei, los geklopt
eventueel een eetlepel honing (als je goudreinetten gebruikt)
Voor de bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat.
Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
Bak in 7 - 10 minuten goudbruin en gaar.
Voor de vulling:
Neem een kom en doe hier de appels en stukjes gedroogde pruim in.
Strooi de kaneel, citroenrasp, koriander en kruidnagelpoeder er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met de kruiden. Meng het citroensap erdoor.
Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
Roer goed door tot het ei alles bedekt.
Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
Bak op 175 graden in ongeveer 30 minuten gaar.